Τι είναι η τηλεφωνική παρακολούθηση;

Τηλεφωνική παρακολούθηση είναι η δυνατότητα παρακολούθησης ενός ατόμου όταν έχει πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, όπου σύγχρονες μέθοδοι παρακολούθησης και υποκλοπής δεδομένων βασίζονται σε ηλεκτρονικά μέσα και σε λογισμικό υποκλοπής. Τα «συστήματα παρακολούθησης» μπορούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις οποιουδήποτε για χρονικές περιόδους ημερών, εβδομάδων ή ακόμα και ολόκληρων ετών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, παρατηρείται αύξηση στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ατόμων (η πλειοψηφία αφορά τη συζυγική παρακολούθηση) και επιχειρήσεων (οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν την εμπορική και βιομηχανική κατασκοπία).

Παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι λαμβάνει χώρα τηλεφωνική υποκλοπή εις βάρος του, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Για παράδειγμα, στον αναλυτικό λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να ελέγχονται τυχόν διπλές χρεώσεις, καθώς το λογισμικό παρακολούθησης κάνει χρήση sms για να ειδοποιήσει αυτόν που διενεργεί την παρακολούθηση ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνομιλίας και επομένως να γίνει καταγραφή της. Επίσης, η γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου είναι ένα σημάδι ότι η συσκευή παρακολουθείται.

Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου

Η παρακολούθηση ενός τηλεφώνου γίνεται μέσω παγίδευσης της συσκευής. Οι μέθοδοι και οι τρόποι παρακολούθησης ενός κινητού τηλεφώνου διαφέρουν από τους αντίστοιχους για τα σταθερά τηλέφωνα.

Παρακολούθηση Κινητού Τηλεφώνου

Η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων γίνεται συνήθως με:

  • Συσκευές καταγραφής ή αναμετάδοσης συνομιλιών
  • Εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης

Τα λογισμικά παρακολούθησης, εκτός από τις συνομιλίες, προσφέρουν και περαιτέρω δυνατότητες παρακολούθησης των λειτουργιών της συσκευής όπως:

  • Η τοποθεσία που βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο (GPS Location)
  • Τα μηνύματα που λαμβάνει και δέχεται η συσκευή (SMS)
  • Το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο (Browser History)
  • Τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο στη συσκευή
  • Παρακολούθηση μηνυμάτων και δραστηριότητας σε εφαρμογές όπως το Facebook, Instagram, Viber κλπ.

Εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης κινητού

Για την εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης σε μία κινητή συσκευή είναι απαραίτητο να υπάρχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή ενώ για την ενεργοποίηση περαιτέρω δυνατοτήτων παρακολούθησης απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παρακολούθηση Σταθερού Τηλεφώνου

Η παρακολούθηση σταθερού τηλεφώνου γίνεται:

  • Με την εγκατάσταση κάποιας συσκευής στο καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής
  • Με την τοποθέτηση κοριού (συσκευή καταγραφής συνομιλιών) στη συσκευή σταθερού τηλεφώνου

Υπηρεσίες παρακολούθησης / αντιπαρακολούθησης τηλεφώνου | Ντετέκτιβ Χριστοδούλου

Τα Γραφεία Ιδιωτικών Ντετέκτιβ Χριστοδούλου με την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο, με την απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα είναι σε θέση να παρέχουν τηλεφωνική προστασία, δηλαδή την άμεση και ολοκληρωτική εξουδετέρωση των υπηρεσιών παρακολούθησης και υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών. Δεν έχετε παρά να μας καλέσετε!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θέλετε να μιλάτε ελεύθερα στο τηλέφωνο χωρίς το φόβο ότι σας παρακολουθούν; Ελέγχουμε τη συσκευή του σταθερού η κινητού σας τηλεφώνου με τους υπερσύγχρονους ανιχνευτές ραντάρ F1066.