Τι είναι η τηλεφωνική παρακολούθηση;

Τηλεφωνική παρακολούθηση είναι η δυνατότητα παρακολούθησης των κινήσεων οποιουδήποτε έχει πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο όπου σύγχρονες οι μέθοδοι παρακολούθησης και υποκλοπής δεδομένων, βασίζονται σε ηλεκτρονικά μέσα και σε λογισμικό υποκλοπής. Τα «συστήματα παρακολούθησης» μπορούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις οποιουδήποτε, για περιόδους ημερών, εβδομάδων ή ακόμα και ετών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, παρατηρείται αύξηση στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ατόμων (όπου η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά στη συζυγική παρακολούθηση) και επιχειρήσεων (όπου οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν στην εμπορική και βιομηχανική κατασκοπία).

Παρακολούθηση Τηλεφώνου | Τηλεφωνική Προστασία | Prime Traveller

Αν και είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι υπάρχει τηλεφωνική υποκλοπή υπάρχουν κάποιες ενδείξεις.  Λόγου χάρη, στον αναλυτικό λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει να ελέγχονται τυχόν διπλές χρεώσεις διότι το λογισμικό παρακολούθησης κάνει χρήση sms για να ειδοποιήσει αυτόν που παρακολουθεί την πιθανότητα συνομιλίας για την καταγραφή της. Επίσης ένα δείγμα μπορεί να αποτελέσει και η γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας του κινητού που προέρχεται από τον ίδιο τον κοριό που την αποδυναμώνει.

Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνου

Η παρακολούθηση ενός τηλεφώνου γίνεται μέσω της παγίδευσης της συσκευής. Οι μέθοδοι και οι τρόποι παρακολούθησης ενός κινητού τηλεφώνου διαφέρουν από αυτούς που χρησιμοποιούνται στα στα σταθερά τηλέφωνα.

Παρακολούθηση Κινητού Τηλεφώνου

Η παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων γίνεται συνήθως με:

  • Συσκευές καταγραφής ή αναμετάδοσης συνομιλιών

  • Εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης

Τα λογισμικά παρακολούθησης εκτός από τις συνομιλίες προσφέρουν και περαιτέρω δυνατότητες παρακολούθησης των λειτουργιών της συσκευής όπως:

  • Της τοποθεσίας που βρίσκεται το κινητό (GPS Location)
  • Τα μηνύματα που λαμβάνει και δέχεται η συσκευή (SMS)
  • Το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο (Browser History)
  • Τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο στη συσκευή
  • Παρακολούθηση μηνυμάτων και δραστηριότητας σε εφαρμογές όπως το Facebook, Instagram, Viber κλπ.

Εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης κινητού

Για την εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης σε μία κινητή συσκευή είναι απαραίτητο να υπάρχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή ενώ για την ενεργοποίηση περαιτέρω δυνατοτήτων παρακολούθησης απαιτείται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παρακολούθηση Σταθερού Τηλεφώνου

Η παρακολούθηση σταθερού τηλεφώνου γίνεται:

  1. Με την εγκατάσταση κάποιας συσκευής στο καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής
  2. Με την τοποθέτηση κοριού (συσκευή καταγραφής συνομιλιών) στη συσκευή σταθερού τηλεφώνου

Υπηρεσίες παρακολούθησης / αντιπαρακολούθησης τηλεφώνου | Ντετέκτιβ Χριστοδούλου

Τα Γραφεία Ιδιωτικών Ντετέκτιβ Χριστοδούλου με την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο τους, με απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα μπορούν να παρέχουν τηλεφωνική προστασία, δηλαδή την άμεση και ολοκληρωτική εξουδετέρωση των υπηρεσιών παρακολούθησης και υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών. Δεν έχετε παρά να μας καλέσετε!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θέλετε να μιλάτε ελεύθερα στο τηλέφωνο χωρίς το φόβο ότι σας παρακολουθούν; Ελέγχουμε τη συσκευή του σταθερού η κινητού σας τηλεφώνου με τους υπερσύγχρονους ανιχνευτές ραντάρ F1066.