Παρακολούθηση Ατόμων | Ιδιωτικά Γραφεία Ερευνών Χριστοδούλου

Η παρακολούθηση ατόμων ουσιαστικά είναι ο διαρκής ή και μεμονωμένος έλεγχος ενός ατόμου χωρίς να υπάρχει επίδραση στις κινήσεις του. Παρακολουθήσεις ατόμων λαμβάνουν χώρα για πάρα πολλούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με διάφορα ζητήματα, για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, για την διευκρίνιση των δράσεων και επαφών του ατόμου που παρακολουθείται, για την έρευνα για απάτη, για την ανακάλυψη άλλων σημαντικών ατόμων και πληροφοριών, για απάτες και γενικά για έρευνες σε εργασιακό περιβάλλον, για στοιχεία και αποδείξεις, για τον εντοπισμό της διεύθυνσης κατοικίας/εργασίας, για την επιβεβαίωση ή μη συγκεκριμένων υποψιών ενός γονέα για το παιδί του, τον-την σύντροφό του, κάποιου συγγενικού προσώπου, ηλικιωμένων ατόμων και Α.Μ.Ε.Α., παρέχοντας στο οικογενειακό περιβάλλον τη σιγουριά του να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το άτομο αυτό.

Η παρακολούθηση είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και παράλληλα σύνθετη υπόθεση και για αυτόν που διεξάγει την ιδιωτική ερεύνα και για τους εντολείς  διότι πρέπει να γνωρίζει καλά τους νόμους περί ιδιωτικότητας. Ένας ντετέκτιβ είναι σε θέση να ερευνήσει ένα άτομο για την τεκμηρίωση των επαφών και των δραστηριοτήτων του. Η παρακολούθηση ενός ατόμου μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε προσωπικά είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα με την κατάσταση. Το αποτέλεσμα των ενεργειών εξαρτάται πολλές φορές και από τη συμπεριφορά του ατόμου που παρακολουθείται.

παρακολουθηση-ατομων-ereunitis

Μία από τις συνηθέστερες υποθέσεις που απασχολούν έναν Ντετέκτιβ είναι η παρακολούθηση προσώπων. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχετικά με τα άτομα που μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο μίας έρευνας. Για παράδειγμα, άτομα που μπορούν να παρακολουθηθούν είναι ανήλικα παιδιά και έφηβοι, σύζυγοι και σύντροφοι, διάφοροι συγγενείς, εργαζόμενοι και επαγγελματικοί συνεργάτες και πολλοί άλλοι ακόμη.

Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι γονείς που έχουν ενδείξεις και υπόνοιες ότι τα παιδιά τους έχουν βρεθεί σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν θέλουν να προβούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα πριν πρώτα απευθυνθούν σε κάποιον Ιδιωτικό Ερευνητή προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεσή βαθύτερα. Επίσης, οι παρακολουθήσεις προσώπων γίνονται με σκοπό την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για δικαστικούς αγώνες, τα οποία μπορεί να είναι καθοριστικά για την έκβαση της υπόθεσης. Τέλος, οι παρακολουθήσεις γίνονται για την επιβεβαίωση ή μη τυχόν υποψιών του πελάτη σχετικά με κάποιο συνεργάτη, πελάτη, εργαζόμενο ή ακόμα και το σύντροφο ή οποιοδήποτε συγγενικό πρόσωπο.

Μέθοδοι Παρακολούθησης Ατόμων

  • Η “φυσική παρακολούθηση ατόμου”, η οποία περιλαμβάνει την παρακολούθηση του ατόμου από ειδικά εκπαιδευμένους ιδιωτικούς ερευνητές. Αυτή η μέθοδος παρακολούθησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με διάφορες συσκευές ήχου και εικόνας για την τεκμηρίωση της επιθυμητής δραστηριότητας και την υποστήριξη των ενεργειών και κινήσεων του ντετέκτιβ.
  • Η ηλεκτρονική παρακολούθηση ατόμου, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση συσκευής ελέγχου ήχου ή και εικόνας για την παρακολούθηση ενός ατόμου. Οι συσκευές εντοπισμού GPS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση των θέσεων στις οποίες ταξιδεύει ένα άτομο. Η φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται συχνά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Μέσω αυτών, οι ντετέκτιβ παρακολουθήσουν ένα άτομο με βίντεο ή και φωτογραφίες και καταγράφουν όλες τις κινήσεις του.

Τα Διεθνή γραφεία ιδιωτικών ερευνών του Χριστοδούλου Ελλάς ΑΑΕ και οι πεπειραμένοι συνεργάτες τους έχουν πρόσβαση στα πιο εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης, συστήματα πλοήγησης και τεχνολογικά μέσα, όπως κοριούς, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες εξειδικευμένης λήψης,  συστήματα εντοπισμού GPS ή GSM σε αυτοκίνητα κλπ. Τέλος, εργάζονται πάντα με πλήρη διαφάνεια, υπευθυνότητα, εχεμύθεια και σεβασμό.