Ναρκωτικά | Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Χριστοδούλου

Τα ναρκωτικά αποτελούν μια σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας μας που πλήττουν κυρίως τη νεολαία. Η χρήση των ναρκωτικών ουσιών είναι σε συνεχώς αυξανόμενη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον έχει πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις. Λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, των απαιτήσεων της καθημερινότητας, της οικονομικής/ηθικής/κοινωνικής κρίσης, οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον,θέλουν να ξεφύγουν από την  πραγματικότητα. Μια μερίδα από αυτούς, δυστυχώς με τον λάθος τρόπο που μπορεί να τους οδηγήσει μοιραία και στον θάνατο.

Οι γονείς βλέποντας με ανησυχία τις τραγικές επιδράσεις των ναρκωτικών στο σώμα και την ψυχή, πρέπει να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τα παιδιά τους από αυτά. Βέβαια, τα αίτια που ωθούν τους νέους στην χρήση των ναρκωτικών είναι ποικίλα και φυσικά έχουν σχέση με την προσωπικότητα του καθενός. Συνήθως αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές είναι συχνές στην νεαρή ηλικία λόγω της επαναστατικής τους διάθεσης. Επίσης παίζει ρόλο το ότι βρίσκονται στο συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης που δεν έχει ολοκληρωθεί η προσωπικότητα τους. Άλλοι λόγοι είναι ο ρόλος του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλον η κοινωνική απομόνωση, η περιέργεια κλπ

Σε περίπτωση που ξεκινήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών ο νέος/έφηβος, εφευρίσκει τρόπους για να μην γίνει αντιληπτός από τους γονείς του. Οι γονείς από την μεριά τους, πρέπει να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί με τις αλλαγές στη συμπεριφορά που μπορεί να εμφανίζονται. Κάποια δείγματα μπορεί να είναι: η μη αναφορά που βρίσκεται και τι κάνει, απαίτηση ξαφνικά για παραπάνω χρήματα, απουσίες από το σχολείο, απειθαρχία, μυστικοπάθεια, πτώση των βαθμών, επιθετική συμπεριφορά καβγάδες κλπ.

Τα γραφεία Ντετέκτιβ Χριστοδούλου Ελλάς ΑΑΕ είναι δίπλα σας στο πρόβλημα σας και μπορούν με λεπτούς, προσεκτικούς χειρισμούς και διακριτικότητα να ερευνήσουν όλες τις καθημερινές δραστηριότητες και το περιβάλλον του νέου/εφήβου και να σας ενημερώσουνε με απόλυτη ακρίβεια γι αυτές ούτως ώστε να λάβετε κάποια βοήθεια ή μέτρα αν χρειαστεί. Αν αποδειχθεί ότι οι υποψίες σας είναι λανθασμένες, η πρόληψη θεωρείται και πάλι η λύση για την αποτροπή κάποιας μελλοντικής πιθανότητας!