Ναρκωτικά | Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Χριστοδούλου

Σε κάθε κράτος τα ναρκωτικά κατέχουν την δική τους ξεχωριστή θέση στη νομοθεσία και τον ποινικό κώδικα. Αυτού του είδους οι υποθέσεις απαιτούν πολύ καλή γνώση της νομοθεσίας, και φυσικά, προσεγμένο σχέδιο δράσης από τον ντετέκτιβ. Ο ιδιωτικός ερευνητής αποτελεί την καλύτερη λύση, διότι, ως γνώστης της νομοθεσίας και του τρόπου δράσης των επιτήδειων και των θυμάτων τους, είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος.

Ενώ σε αρκετά κράτη στον κόσμο η χρήση, η κατοχή ή ακόμη και η καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών δεν θεωρείται κατακριτέα πράξη, στη χώρα μας κάθε τι που έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες, από την καλλιέργεια έως την κατοχή και τη χρήση είναι πράξεις που αφορούν τον ποινικό κώδικα και μπορούν να καταδικάσουν το άτομο σε αρκετά χρόνια κάθειρξης.

Τα ναρκωτικά αποτελούν μία σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας μας που πλήττουν, κυρίως, τη νεολαία. Η χρήση των ναρκωτικών ουσιών είναι σε συνεχώς αυξανόμενη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον έχει πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις. Λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, των απαιτήσεων της καθημερινότητας, της οικονομικής/ηθικής/κοινωνικής κρίσης, οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, από κάθε κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Μία μερίδα από αυτούς, δυστυχώς, με τον λάθος τρόπο που μπορεί να τους οδηγήσει μοιραία στον θάνατο.

Ο ρόλος του ιδιωτικού ερευνητή σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις είναι αρκετά περίπλοκος για να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε μη επαγγελματία, διότι οι δίαυλοι επιρροής  και προσέγγισης ατόμων που είναι ή θέλουν να γίνουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών έχουν, δυστυχώς, πολλαπλασιαστεί. Στο στόχαστρο έχουν μπει από τους επιτήδειους άτομα διαφόρων ηλικιών, που αναζητούν τη λύτρωση στα προβλήματα της καθημερινότητας ή αποζητούν την επιβεβαίωση του να ανήκουν σε μία ομάδα.

Οι γονείς βλέποντας με ανησυχία τις τραγικές επιδράσεις των ναρκωτικών στο σώμα και την ψυχή, πρέπει να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τα παιδιά τους από αυτά. Βέβαια, τα αίτια που ωθούν τους νέους στην χρήση των ναρκωτικών ποικίλλουν και φυσικά έχουν σχέση με την προσωπικότητα του καθενός. Συνήθως, αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές είναι συχνές στην νεαρή ηλικία λόγω της επαναστατικής τους διάθεσης. Επίσης, παίζει ρόλο και το γεγονός πως βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η προσωπικότητα τους. Τέλος, άλλοι λόγοι είναι το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, η κοινωνική απομόνωση, η περιέργεια κλπ.

ναρκωτικα-ereunitisΣε περίπτωση που ξεκινήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών ο νέος/έφηβος, εφευρίσκει τρόπους για να μην γίνει αντιληπτός από τους γονείς του. Οι γονείς από την πλευρά τους πρέπει να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί με τις αλλαγές στη συμπεριφορά που μπορεί να εμφανίζονται. Κάποια δείγματα μπορεί να είναι η μη αναφορά που βρίσκεται και τι κάνει, απαίτηση ξαφνικά για παραπάνω χρήματα, απουσίες από το σχολείο, απειθαρχία, μυστικοπάθεια, πτώση των βαθμών, επιθετική συμπεριφορά, καβγάδες κλπ.

Τα γραφεία Ντετέκτιβ Χριστοδούλου Ελλάς ΑΑΕ είναι δίπλα σας στο πρόβλημα σας και μπορούν με λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς και διακριτικότητα να ερευνήσουν όλες τις καθημερινές δραστηριότητες και το περιβάλλον του νέου/εφήβου και να σας κρατούν ενήμερους με απόλυτη ακρίβεια έτσι ώστε να λάβετε κάποια βοήθεια ή μέτρα αν χρειαστεί. Αν αποδειχθεί ότι οι υποψίες σας είναι λανθασμένες, η πρόληψη θεωρείται και πάλι η λύση για την αποτροπή κάποιας μελλοντικής πιθανότητας!