Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας | Ντετέκτιβ Χριστοδούλου

 

Η Φθορά Ξένης Περιουσίας Στην Εποχή Μας

Όποιος καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του, πραγματοποιεί φθορά ξένης ιδιοκτησίας και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αποτελεί ποινικό αδίκημα. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ανάλογη έρευνα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί ο δράστης και να δημιουργηθεί δικογραφία εις βάρος του. Στην χώρα μας, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει υποστεί φθορά στην προσωπική ή εταιρική του περιουσία πάνω από μία φορά. Ζημιές σε προσωπική περιουσία, βανδαλισμοί αυτοκινήτων, καταστροφές επαγγελματικής στέγης και πολλά άλλα είναι κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τόσο σε μικρές κοινωνίες,  και πολύ περισσότερο δε στις μεγαλουπόλεις, είναι συχνό φαινόμενο. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υπάρχει ελλιπής  αστυνόμευση το φαινόμενο της φθοράς ξένης περιουσίας σε κινητά και ακίνητα αγαθά είναι ακόμα πιο σύνηθες. Η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης και συναγερμών αποτελεί ένα μέτρο αντιμετώπισης, ωστόσο πολλές φορές αυτό δεν αρκεί, διότι οι επιτήδειοι συχνά βρίσκουν τρόπους διαφυγής και επιτυχίας του σκοπού τους, είτε μπλοκάροντας τα συστήματα συναγερμού που μπορεί να ειδοποιούν τις αρχές, είτε καταφέρνοντας να απενεργοποιήσουν τα συστήματα παρακολούθησης.

φθορα-ξενης-περιουσιας-ereunitisΟ Ρόλος Του Ιδιωτικού Ερευνητή

Το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών ιδιωτικών ερευνητών με εμπειρία στην φύλαξη, αναλαμβάνει να προστατεύσει την περιουσία σας, είτε να ερευνήσει για την εύρεση των υπευθύνων σε περίπτωση που έχει ήδη διαπραχθεί φθορά κινητής ή ακίνητης περιουσίας. Η άριστη τεχνογνωσία και η δυνατότητα δράσης σε πανελλαδικό και όχι μόνο επίπεδο, εγγυώνται την διεξαγωγή της έρευνας σε όσο το δυνατόν σύντομο διάστημα για την αποτίμηση του δικαίου και την διεκδίκηση αποζημιώσεων, εφόσον κατόπιν στοιχειοθετημένης έρευνας διασταυρωθεί η δράση του υπαιτίου.

Αρκετές, άλλωστε, είναι οι περιπτώσεις, στις οποίες άνθρωποι έχουν αποφύγει την φθορά ή έχουν λάβει αποζημιώσεις μετά από την πρόσληψη ιδιωτικού ερευνητή ο οποίος αναλαμβάνει,  συμπληρωματικά με τις αστυνομικές αρχές, να φέρει στο φως στοιχεία για την απόδειξη της ενοχής των επιτηδείων.

Η πρόληψη των καταστάσεων είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση τους. Η ύπαρξη έστω και μίας υπόνοιας ή ανησυχίας για μελλοντική φθορά ξένης ιδιοκτησίας θα πρέπει να αναφερθεί άμεσα στα ιδιωτικά γραφεία Ντετέκτιβ Χριστοδούλου έτσι ώστε να προβούν στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για την εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διαρκή παρακολούθηση, χρησιμοποιώντας μεθόδους  τελευταίας τεχνολογίας ούτως ώστε να βρεθεί το υπεύθυνο άτομο, η αιτία της υπόθεσης σας και παράλληλα να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα αν χρειαστεί. Είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε, οποιαδήποτε στιγμή μας θελήσετε!