Ενδοσχολική Βία - Bullying | Ντετέκτιβ Χριστοδούλου

Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού μεταξύ μαθητών λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Ελλάδα. Στόχος και σκοπός του Bullying είναι να επιβληθεί ένα άτομο ή μια ομάδα, προκαλώντας σωματικά ή ψυχικά τραύματα σε ένα άλλο κάτι το οποίο αποτελεί ένα άνισο παιχνίδι εξουσίας, που καταπιέζει και καταρρακώνει το θύμα.

Υπάρχουν παιδιά που βιώνουν καθημερινά διάφορες μορφές βίας (λεκτική, σωματική, ρατσιστική, σεξουαλική ψυχολογική, ηλεκτρονική) από άλλα παιδιά του σχολείου που νομίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο επιβάλλονται στα υπόλοιπα. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να έχει σαν αποτελέσματα την δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων στα θύματα, όπως εσωστρέφεια και κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, επιθετικότητα κ.α. τα οποία μπορεί να διαρκέσουν και μια ζωή. Τα παιδιά που επανειλημμένα συμμετέχουν σε εκφοβισμούς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαμορφώσουν αργότερα εγκληματική-παραβατική συμπεριφορά.

Αν κατανοήσετε ότι βρίσκονται κατάσταση εκφιβισμού τα παιδιά σας, για να μπορέσετε να αποτρέψετε τα χειρότερα ενημερώστε τα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Χριστοδούλου. Με διακριτικότητα και ευαισθησία,  θα μπορέσουν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του παιδιού σας και να σας ενημερώσουν άμεσα αποκαλύπτοντας σας τις ανάλογες λεπτομέρειες για να αποφύγετε δυσάρεστες μελλοντικές καταστάσεις για την σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα του παιδιού.