Ενδοσχολική Βία - Bullying | Ντετέκτιβ Χριστοδούλου

Τι Είναι Η Ενδοσχολική Βία Και Το Το Bullying

Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού μεταξύ μαθητών λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Ελλάδα. Ένα άτομο ή μια ομάδα κάνουν bullying με στόχο να επιβληθούν σε κάποιο άλλο άτομο προκαλώντας σωματικά ή και ψυχικά τραύματα, κάτι το οποίο αποτελεί ένα άνισο παιχνίδι εξουσίας που καταπιέζει και καταρρακώνει το θύμα.

Όλοι μας θυμόμαστε περιπτώσεις παιδιών που κοροϊδεύουν άλλα παιδιά επειδή φορούν γυαλιά, έχουν στραβά δόντια κλπ. Οι ανώριμες αυτές συμπεριφορές  που παλιότερα δεν επεκτείνονταν σε σωματική ή περαιτέρω ψυχολογική βία, έχουν δώσει τη θέση τους σε κακόβουλα σχόλια, σε ψυχολογική πίεση προς το θύμα και συναισθήματα έντονου φόβου που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε άρνηση για το σχολείο και την παρακολούθηση μαθημάτων, και εν τέλει την διάπραξη σωματικής βίας από μεριάς των θυτών που μπορεί να φτάνει ακόμη και σε πρόκληση θανάτου του θύματος. Το άτομο που δέχεται αυτές τις συμπεριφορές σε βάρος του αισθάνεται περιττό, ανάξιο, υποτιμά τις δυνάμεις και τον εαυτό του, και μπορεί να εκδηλώσει ανορεξία, μειωμένο ενδιαφέρον για δραστηριότητες και τελικά για τη ζωή.

Υπάρχουν παιδιά που βιώνουν καθημερινά διάφορες μορφές βίας (λεκτική, σωματική, ρατσιστική, σεξουαλική ψυχολογική, ηλεκτρονική) από άλλα παιδιά του σχολείου που νομίζουν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο επιβάλλονται και είναι ανώτερα. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να έχει σαν αποτελέσματα την δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων στα θύματα, όπως εσωστρέφεια και κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, επιθετικότητα και άλλα πολλά, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν για πάντα. Τα παιδιά που επανειλημμένα συμμετέχουν σε εκφοβισμούς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαμορφώσουν αργότερα εγκληματική και παραβατική συμπεριφορά.

ενδοσχολικη-βια-bullying-ereunitisΠως Μπορεί Να Βοηθήσει Ένας Ντετέκτιβ

Ο ιδιωτικός ερευνητής, έχοντας την πείρα και την κατάλληλη τεχνολογία είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δράση των φερόμενων ως θυτών αλλά και την στάση που διατηρεί το θύμα απέναντι τους. Σε περιπτώσεις που ζητηθεί από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του ανηλίκου, ο νομοθέτης έχει προνοήσει στο να επιτρέπεται, εκτός της φυσικής παρακολούθησης του ανηλίκου όταν αυτός βρίσκεται εκτός της οικείας του, με έγγραφη άδεια ακόμη και η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, ώστε να συλλεχθούν πληροφορίες, εικόνες, απειλές και άλλα δεδομένα που έχει δεχθεί στο κινητό του τηλέφωνο από τους θύτες το θύμα. Το ειδικό λογισμικό που εφαρμόζεται δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας και είναι απολύτως ασφαλές για τις πληροφορίες που προκύπτουν.

Αν διαπιστώσετε πως το παιδί σας βρίσκεται σε κατάσταση εκφοβισμού και δέχεται bullying, προκειμένου να μπορέσετε να αποτρέψετε τα χειρότερα, απευθυνθείτε στα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Χριστοδούλου. Με διακριτικότητα και ευαισθησία,  θα μπορέσουν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του παιδιού σας και να σας ενημερώσουν άμεσα αποκαλύπτοντας σας τις ανάλογες λεπτομέρειες για να αποφύγετε δυσάρεστες μελλοντικές καταστάσεις που αφορούν την σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα του παιδιού.