Νιου Τζέρσεϋ

Το Νιου Τζέρσεϋ αποτελεί μια από τις 51 πολιτείες των Η.Π.Α. Βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του Ατλαντικού και συνορεύει: με τη Νέα Υόρκη στα βόρεια και στα βορειοανατολικά, στα ανατολικά με τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Ντέλαγουερ στα νοτιοδυτικά και την Πενσυλβάνια στα δυτικά. Η νοτιοδυτική του πλευρά, που βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Ντέλαγουερ θεωρείται προάστιο της Φιλαδέλφειας ενώ η βορειοανατολική του, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Χάτσον, αποτελεί προάστιο της Νέας Υόρκης.

Σχετικά με την ονομασία της πολιτείας, το 1640, ο Βασιλιάς του μεγαλύτερου νησιού των Νήσων της Μάγχης, (το Τζέρσεϋ) Κάρολος ΙΙ δώρισε στον δικαστικό επιμελητή και κυβερνήτη, Τζόρτζ Κάρτερετ ένα μεγάλο κομμάτι γης στις Αμερικάνικες αποικίες, ο οποίος προς τιμήν του Καρόλου ΙΙ, το ονόμασε Νιου Τζέρσευ.

Πρωτεύουσα της πολιτείας είναι η ξεχωριστή πόλη του Τρέντον ενώ την μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο αποτελεί το Νιούαρκ με πληθυσμό 282.000 κατοίκους.

Το Νιού Τζέρσευ, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο με ποικιλόμορφο πληθυσμό, με πλούσια πολιτισμικά στοιχεία και σημαντικούς πόρους όπως τις ιδιαίτερα επιτυχημένες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εκεί, καθώς και τον άφθονο φυσικό της πλούτο.

Κάποια από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά του είναι: Το Ατλάντικ Σίτι και το Μπόρντγουοκ, το Ολντ Βικτώριαν Κέηπ Μέη, το Τόμας ‘Εντισον Νάσιοναλ Χιστόρικ Παρκ, το Γκράουντς φορ Σκάλτσουρ, το Πρίνστον με το παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιό του, το Μπάτερφιλντ Στέητ Παρκ, το Λίμπερτυ Στέητ Παρκ, το Αντβέντουρ Ακουάριουμ, το Χάι Πόιντ Στέητ Παρκ, το Λίμπερτυ Σάιενς Σέντερ κ.α. Ο αμέτρητος φυσικός πλούτος αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, με πολλά σημεία φυσικού κάλλους να ξεχωρίζουν όπως, το Ντέλαγουερ Γουότερ Πάρκ στα Απαλάχια όρη, οι απέραντες εκτάσεις μυρτιλών και βατόμουρων, το Πάιν Μπάρενς, τα αποδημητικά πουλιά, το Κέηπ Μέη κ.α.

Αναφορικά με τα ποσοστά εγκληματικότητας της πολιτείας του Νιού Τζέρσευ, οι τελευταίες ετήσιες κρατικές αναφορές προστασίας του πολίτη δείχνουν πως υπάρχει μια αποκλιμάκωση της εγκληματικότητας, ως αποτέλεσμα της μείωσης των περιστατικών των εγκλημάτων στο σύνολό τους (διαρρήξεις, πυροβολισμοί, κλοπές, επιθέσεις σε όργανα της τάξης, σεξουαλική κακοποίηση, εμπόριο ναρκωτικών κλπ). Μάλιστα το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας καταγράφηκε το 2015, μειωμένο κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που τα αρχικά ποσοστά εγκληματικότητας για το έτος 2016 εμφανίζουν την ίδια πτωτική τάση, ο αριθμός των δολοφονιών που πραγματοποιούνται έχει ανοδική πορεία. Τα ποσοστά αυτά είναι άνισα κατανεμημένα στις πόλεις της συγκεκριμένης πολιτείας που σημειώνονται. Για παράδειγμα το Πάτερσον, το Κάμπεν και το Τρέντον, εμφανίζουν μείωση των περιστατικών σε αντίθεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα Νιούαρκ και Τζέρσευ, στα οποία σημειώνεται αύξηση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας του Νιου Τζέρσυ, Κρίστοφερ Σ. Πορρίνο, «παρόλο που η τα τελευταία δεδομένα εμφανίζουν μείωση στα ποσοστά εγκληματικότητας στο Νιου Τζέρσυ, υπάρχει ακόμα δυνατότητα βελτίωσής τους».

Αν και τα περιστατικά εγκλημάτων που καταγράφονται σε όλη τη πολιτεία (πλην των δολοφονιών), συνεχώς μειώνονται, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, σε όλη την επικράτεια πολλές αξιόποινες πράξεις όπως, διαρρήξεις, επιθέσεις, βίαια εγκλήματα εμπόριο ναρκωτικών κ.α.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός πως το υπάρχον δίκτυο συνεργατών α. είναι ιδιαίτερα πεπειραμένο και εκπαιδευμένο β. κάνει χρήση μεθόδων, τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για κάθε περίπτωση γ. διακρίνεται για τις αναλυτικές του ικανότητες, βεβαιώνουν πως τα ΔΙΕΘΝΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΛΑΣ Α.Α.Ε. αποτελούν την κορυφαία λύση για την διεξοδική αντιμετώπιση των άλυτων προβλημάτων που σας αφορούν.