Το εμπόριο ναρκωτικών, η λαθραία διακίνηση τσιγάρων , οι ληστείες  σε καταστήματα, σπίτια  και αυτοκίνητα, αλλά και πιο ειδεχθή εγκλήματα όπως οι σεξουαλικές επιθέσεις, έχουν κάνει κάποιες περιοχές της Αθήνας να μοιάζουν με ζοφερές δυστοπίες, οι οποίες όχι μόνο ασχημαίνουν την πρωτεύουσα στο σύνολό της, αλλά γεμίζουν και τις καρδιές των κατοίκων της με ανασφάλεια και φόβο. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας, καθώς και ποια είδη εγκληματικότητας ανθίζουν σε αυτές!

ΑΣΟΕΕ-ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: Ανεξέλεγκτη  Διακίνηση Ναρκωτικών

Τα τελευταία  χρόνια το Πεδίον του Άρεως αποτελεί άντρο χρήσης ναρκωτικών, καθώς εκατοντάδες τοξικομανείς παίρνουν την δόση τους κουλουριασμένοι στα στενά δρομάκια της περιοχής. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή δημιουργείται από τη συνύπαρξη και άλλων εγκληματικών συμπεριφορών που είναι απόρροια της χρήσης  ναρκωτικών! Αυτά τα εγκλήματα συμπεριλαμβάνουν την διακίνηση ναρκωτικών, τις κλοπές που κάνουν οι χρήστες ώστε να εξασφαλίσουν τη δόση τους, αλλά και το εμπόριο λευκής σαρκός που συμβαίνει για αυτόν ακριβώς τον λόγο!

Όλες αυτές οι παράλληλες εγκληματικές συμπεριφορές κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να ζουν με ένα συνεχές αίσθημα φόβου και ανησυχίας, ενώ το πεδίο του Άρεως αποτελεί επίσης σημείο αποφυγής για όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας!

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ληστρικές Επιθέσεις με Σπασμένα Μπουκάλια

Τα τελευταία χρόνια η κατά τα άλλα  πανέμορφη περιοχή των Δυτικών Λόφων (Πνύκα, Φιλοπάππου και Αστεροσκοπείο), γίνεται όλο και επικίνδυνη για Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μία ειδυλλιακή θέα της Αθήνας! Αιτία είναι οι  πολλές συμμορίες που καιροφυλαχτούν στα δύσβατα μονοπάτια της περιοχής με στόχο να ληστέψουν τους ανυποψίαστους περαστικούς ή τα ζευγάρια που βρίσκονται στα αυτοκίνητα. Οι συμμορίες επιτίθονται συνήθως με σπασμένα μπουκάλια. αλλά και σουγιάδες. Οι εκατοντάδες επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή έχουν πολλές φορές ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των θυμάτων. Ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά όπου οι ληστείες στον λόφο του Φιλοπάππου έχουν καταλήξει σε στυγερές δολοφονίες!

Φυσικά, οι δράστες δεν πιάνονται σχεδόν ποτέ καθώς έχουν μελετήσει πολύ καλά τους δύσβατους δρόμους της περιοχής!  Τέλος, ένα ακόμη πρόβλημα που καθιστά την περιοχή του Φιλοπάππου εξαιρετικά επικίνδυνη είναι ελλιπής αστυνομική  φύλαξη που κάνει την τέλεση των εγκλημάτων ακόμα πιο εύκολη!

Ομόνοια-Μεταξουργείο: Γκέτο Ανομίας στην Καρδιά της Αθήνας

Μια ακόμη από της πλέον κακόφημες και επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας σύμφωνα με δεδομένα και αναφορές που έχει συλλέξει η Ελληνική Αστυνομία, είναι η περιοχή της Ομονοίας και του Μεταξουργείου. Πιο συγκεκριμένα την περιοχή φαίνεται να λυμαίνονται πλήθος από Νιγηριανές και Μαροκινές συμμορίες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει πιάτσες πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών! Οι συμμορίες αυτές κυρίως δρουν στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμικού Σατωβριάνδρου, Μάρνη, αλλά και στην πλατεία Βάθης.

Με λίγα λόγια, η ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας αποτελεί ένα άβατο ανομίας, το οποίο ανθεί μέσα στην καρδιά της πόλης, κάνοντας τους κατοίκους  της να αποφεύγουν αυτό το τόσο κεντρικό σημείο, ιδιαίτερα μετά τις απογευματινές ώρες, όπου οι εγκληματικές συμμορίες κάνουν πιο αισθητή και απροκάλυπτη την παρουσία τους!

Μενίδι: Πεδίο Μάχης Συμμοριών

Φρούρια θυμίζουν τα περισσότερα  σπίτια  στο Μενίδι και όχι άδικα, καθώς αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας. Το Μενίδι έχει καθιερωθεί στο μυαλό των περισσοτέρων ως γκέτο στο οποίο κυριαρχούν οι συμμορίες των Ρομά.  Στην περιοχή  πέρα από τις αλλεπάλληλες ληστείες οικιών και Ι.Χ. οι κάτοικοι έχουν να ανησυχούν και για τους αδέσποτους πυροβολισμούς, οι οποίοι ανταλλάσσονται μεταξύ των συμμοριών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της περιοχής αλλά και των περαστικών!

Σοκ μάλιστα στην κοινή γνώμη είχε προκαλέσει η υπόθεση ενός μικρού μαθητή Δημοτικού, ο οποίος είχε σκοτωθεί στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι, από αδέσποτη σφαίρα. Το συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο δεν ελάττωσε την εγκληματικότητα στην περιοχή, αλλά ενέτεινε ακόμα περισσότερο τον φόβο των κατοίκων, ακόμα και για την ζωή τους!

Ασπρόπυργος: Κρησφύγετα Διαρρηκτών

Ο Ασπρόπυργος είναι  μία ακόμα  επικίνδυνη περιοχή της Αθήνας, η οποία αποτελεί εστία  μικροεγληματικότητας αλλά και άντρο συμμοριών οι οποίες είναι μπλεγμένες σε σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και σωματεμπορίας. Ακόμη, δεν είναι λίγες οι φορές που στο αστυνομικό ρεπορτάζ  έχουμε ακούσει για την εξάρθρωση ληστρικών σπειρών στον Ασπρόπυργο! Ο Ασπρόπυργος, πέρα από μία ακραία επικίνδυνη περιοχή στην Αθήνα αποτελεί και ένα μέρος με μεγάλες αντιθέσεις! Εκεί μπορείτε να δείτε από χαμόσπιτα τα οποία είναι απόρροια της φτώχιας στην περιοχής, μέχρι βίλες οι οποίες ανήκουν σε επικίνδυνες συμμορίες!

Αυτές ήταν οι πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας, τις οποίες καλό θα ήταν να αποφύγετε να επισκεφτείτε, αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη δουλειά εκεί! Φυσικά, θα ήταν αφελές να υποθέσουμε πως οι εγκληματικές συμπεριφορές και τα προβλήματα ιδιωτικής φύσεως προκύπτουν μόνο εκεί!

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΑΘΗΝΑ

Τα ιδιωτικά γραφεία ντετέκτιβ Χριστοδούλου στην Αθήνα, είναι δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα σας και μπορούν με προσεκτικούς χειρισμούς και  πάνω απ’ όλα διακριτικότητα να ερευνήσουν πάσης φύσεως ιδιωτική υπόθεση που σας απασχολεί στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια!