Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τις πλανόδιες πωλήτριες και άδειαζαν διαμερίσματα – Χιλιάδες ευρώ η λεία τους

Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τις πλανόδιες πωλήτριες και άδειαζαν διαμερίσματα – Χιλιάδες ευρώ η λεία τους

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησε στην εξιχνίαση επτά περιπτώσεων διαρρήξεων και απόπειρες διάρρηξης οικιών στο κέντρο της πόλης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων γυναικών ηλικίας 44, 37, 32 και 26 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, ενώθηκαν τουλάχιστον από το Μάιο του 2015, με σκοπό τη διάρρηξη οικιών και τη συνακόλουθη αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, αλλά πάντοτε παρουσία της 42χρονης, προσποιούμενες τις πλανόδιες πωλήτριες ειδών οικιακής χρήσης, εισέρχονταν σε πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, εντόπιζαν διαμερίσματα, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, και στη συνέχεια, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας.

Με την παραπάνω μέθοδο, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουλίου 2015, διέρρηξαν τέσσερα (4) διαμερίσματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τρία, αποσπώντας συνολικά, το χρηματικό ποσό των (18.600) ευρώ περίπου, δέκα (10) χρυσές λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.